Nieuws

Maatregelen voor ondernemers m.b.t. het Coronavirus

donderdag 19 maart 2020

 

Beste collega RIVU-ondernemers,

 

Het zijn bizarre tijden. De afgekondigde maatregelen om het Coronavirus in te dammen treffen iedereen en vragen ook veel van onze leden. In alles staat de gezondheid en de veiligheid van de medewerkers natuurlijk voorop. En tegelijk proberen we de bedrijfsactiviteiten zo veel en zo goed mogelijk door te laten lopen. In sommige gevallen lukt dit, in veel gevallen helaas ook niet. En de duur en omvang van deze crisis is nog absoluut niet in te schatten!

De maatschappelijke en economische gevolgen hebben een enorme impact en zorgen voor onzekerheid en veel vragen, zeker bij ondernemers/werkgevers. Om die reden hebben wij onze secretaris, Mandy de Koning van Ten Advocaten, gevraagd om jullie geïnformeerd te houden over een aantal mogelijke hulpmaatregelen zoals de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW), BTW, borgstellingskredieten en dergelijke. Deze kunnen zo mogelijk wat verlichting c.q. ondersteuning geven. 
U kunt steeds het laatste nieuws raadplegen op hun website https://tenadvocaten.nl/nieuws

 

Uitwisseling van personeel

De RIVU-app beschikt over een functie ‘vraag en aanbod’. In deze rubriek kunt u de vraag en aanbod van diensten en/of personeel zetten. Leden met een (tijdelijk) beperkt werkaanbod kunnen wellicht personeel onderbrengen bij  leden die juist op zoek zijn naar personeel. Berichten kun je zelf in deze rubriek plaatsen (voor technische vragen svp mailen naar RIVU-secretariaat.) 

 

Nog meer informatiebronnen

Verder is er informatie voor ondernemers te vinden op:

  • De website van de Rijksoverheid.
  • Het coronaloket MKB (een initiatief van MKB Nederland, VNO-NCW, PZO-ZZP en KvK).
  • Ook de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland bevat nuttige en actuele informatie.
  • De afdeling Economische zaken van de gemeente 's-Hertogenbosch en de Provincie trekken zich het lot van de ondernemers in onze stad/provincie zeer aan. Er wordt volop nagedacht over mogelijkheden en tips aan ondernemers om ook van uit de plaatselijke overheid steun de bieden hoe en waar mogelijk. Voor informatie daarover kun je kijken op de website van de gemeente ’s-Hertogenbosch.
  • Op de site van de gemeente is tevens informatie te vinden over het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz). Het team Economie van de gemeente is beschikbaar voor vragen.
  • Voor betalingsproblemen vanwege Corona biedt ook de Belastingdienst maatregelen.
  • De informatie van VNO-NCW deelden we al eerder met u, maar de website wordt vanzelfsprekend continu geactualiseerd.

 

Mochten jullie nog suggesties hebben om elkaar in deze tijd te steunen dan zijn deze van harte welkom. Deze kunnen jullie bij voorkeur mailen aan info [at] rivu.nl . Jessica zal zorgen dat jullie vragen beantwoord worden of doorgeleid worden naar de juiste personen.

Het is een bizarre tijd maar dit heeft inmiddels een schaal waar wij als individuele ondernemers absoluut geen invloed meer op hebben. Ons advies is dan ook: berust in de situatie en denk aan jezelf. 
Veel sterkte gewenst en we houden contact!

 

Met vriendelijke groet,
Namens het bestuur

Toin Saris
voorzitter

Het asfalt van een deel van de Rietveldenweg is aan vervanging toe. Het gaat om het stuk tussen de Ruwekampweg tot en met...

Op maandag 25 mei start de Gemeente met de aanleg van een rotonde op de kruising van De Haverlij en De Beverspijken. De...

 

Beste collega RIVU-ondernemers,

 

Het zijn bizarre tijden. De afgekondigde maatregelen om het...

Ontwikkelingen op De Rietvelden maken ’s-Hertogenbosch steeds aantrekkelijker voor (internationale) logistiek...

De veiligheid binnen uw bedrijf is een eigen verantwoordelijkheid. Hierover is tijdens de RI VU Netwerkborrel op 21...

LEER VAN COLLEGA-ONDERNEMERS! Duurzaam inzetbare medewerkers zijn essentieel voor jouw...