Riview

Mart van den Bersselaar en Gordon van Ooijen

dinsdag 31 maart 2015

"Groene vingers hadden wij al."

 

Mart van den Bersselaar en Gordon van Ooijen van Gras en Groen Hoveniers:

Het hoveniersvak hebben we spelenderwijs geleerd. Groene vingers hadden wij vroeger al, toen we nog voor de lol in tuinen werkten. Nu is het serieuze business. We vinden het beiden dusdanig leuk en interessant dat we minimaal 60 uur per week met ons bedrijf Gras en Groen Hoveniers bezig zijn.

In 2008 besloten we op zoek naar te gaan naar een geschikte bedrijfslocatie. Ons oog viel op een mooi pand in Rosmalen Maliskamp. Op die plek hebben we zes jaar onze werkzaamheden gestaag kunnen uitbouwen. Maar Gras en Groen Hoveniers groeide daar uit zijn jasje. We besloten te verhuizen naar een locatie die beter paste bij onze ambities. We moesten écht naar een groter pand. We hadden simpelweg geen keuze.  In december 2014 betrokken ze met maar liefst 40 medewerkers het pand aan de Hedikhuizerweg 21 in Den Bosch. 

 

Showtuin

Op de nieuwe locatie mocht een showtuin niet mocht ontbreken. De aantrekkingskracht daarvan bleek enorm. Dagelijks komen er geïnteresseerde klanten kijken naar vooral het grote aanbod kunstgras. Klanten kunnen bij ons 13 verschillende soorten kunstgras bekijken en uittesten. De behoefte daaraan blijkt enorm. Zeker de helft plaatst na een bezoek aan de showtuin direct een bestelling.

Kunstgras is momenteel erg populair.Omdat het nagenoeg geen onderhoud vraagt en zeer gebruiksvriendelijk is, zie je kunstgras steeds vaker terug in met name de particuliere tuinen. Het is echter niet alleen kunstgras dat de klok slaat in onze professionele showtuin, we laten we ook schuttingen, tuinberegeningssystemen en verschillende soorten bestrating zien. Doordat klanten alles live kunnen bekijken, bieden we ze iets extra's. Wij vinden dat je een schutting of kunstgras niet via een webshop moet aanschaffen. Je moet het zien, voelen en ruiken.

 

Kracht van Gras en Groen Hoveniers

Gras en Groen Hoveniers beloven dat een order binnen 14 dagen is afgewerkt, tot en met plaatsing van de schutting of tuinberegening. Wij werken in het noorden tot Overijssel; in het zuiden tot en met heel Nederlandstalig België. Ons bedrijf blijft maar groeien, ook het assortiment wordt breder. Genoeg redenen om eens een kijkje te komen nemen!

 

Lid RIVU sinds:                   2015

Ondernemer sinds:             2008

Huidige omvang:                40 medewerkers

 

Waarom hier? De bereikbaarheid is goed en we hebben hier genoeg ruimte, ook buiten voor onze showtuin.

Uitdaging: Uitbreiden tot hét hoveniersbedrijf voor Den Bosch en omstreken.

Pittig: Om 6 uur ’s ochtends gaat de deur open en om 23 uur wordt die pas afgesloten.

Waarom lid RIVU? Om er met z’n allen iets moois van te maken en elkaar te versterken.

Leukste RIVU-activiteit  Najaar 2014 in Autotron: ALV met aansluitend autoshow

Aanrader? Je moet als ondernemer zelf enthousiast zijn. De uitstraling van je bedrijf moet goed zijn. Als alles netjes is geregeld, spreekt dat mensen aan. Het lijkt een dooddoener, maar goed voor je personeel zijn hoort er ook bij: je moet je mensen motiveren, zorgen dat ze tevreden zijn. Iedereen werkt bij ons hard: voor elkaar!

22-02-2017

Het 30-jarig RIVU Jubileum werd op 15 december 2016 groots gevierd bij het Koning Willem I College.

Een foto-...

16-01-2016

30 jaar   360 maanden  |  1.560 weken  |  10.920 dagen

 ...

06-01-2017

“Chronische rugklachten horen tot de grootste kostenposten qua uitval op het werk.”

 

"Als fysiotherapeuten...

27-05-2015

"Onze ex-lease systemen geven tot wel 70% inkoopvoordeel."

 

“Sander en Sander, van onze voornamen komt de...

31-03-2015

"Groene vingers hadden wij al."

 

Mart van den Bersselaar en Gordon van Ooijen van...

24-01-2015

“Hier voel ik me op mijn plek”

 

Wilma van den Oetelaar, Van...