Riview

Fernand van der Doelen van Fysio Support

vrijdag 6 januari 2017

“Chronische rugklachten horen tot de grootste kostenposten qua uitval op het werk.”

 

"Als fysiotherapeuten hebben wij een speciale licentie voor het OriGENE rugbehandeltoestel met veel instelmogelijkheden. Hiermee versterk je niet alleen je rugspieren, maar je rug wordt er vooral  soepeler door. En daar gaat het vaak juist om! Dit OriGENE apparaat werkt heel goed bij klachten in de lage en middenrug. De klachten nemen af doordat mensen soepeler worden en hierdoor krijgt de tussenwervelschijf een betere voeding."

"Met Fysio Support zitten we nu al 8 jaar in Fitland aan de Hedikhuizerweg, waarmee we intensief samenwerken. Zolang  je bij ons fysio krijgt, kun je je oefeningen ook zelfstandig geheel gratis bij Fitland doen. Handig is dat je hier voor de deur kunt parkeren – en als je hier in de omgeving werkt, dan kun je even tussen het werk door bij mij terecht. Hier maken al diverse mensen gebruik van."

"In ons team van Fysio Support zijn collega Jan Klap en ik de specialisten voor de rugklachten. Met de Spinal Mouse, een apparaat dat de standen van de wervels meet,  kan ik vrij precies meten waar de spanning in de rug zit, en hoe soepel de rug op ieder plekje is. Op de PC zie ik die uitslagen op het scherm. Meten is weten - daarna kan ik een programma opstellen. Mensen met chronische rugklachten behandel ik veel, het is een van de drie grootste kostenposten qua uitval op het werk. Verder ben ik gespecialiseerd in het behandelen van nek- en heupklachten en collega Jan Klap in het behandelen van knieklachten."

"Ik meet wel met apparaten maar ik benader mensen niet als een robot. Soms zit er ook een psychische component bij : is er bewegingsangst en waarom dan? Misschien is er iemand bang dat-ie door zijn rug gaat, dan moet je dat wel bespreken. Of ik zie dat het bekken of de voeten scheef staan. Ik bekijk iemand van top tot teen, niet alleen vanuit de rug want dan sla je mogelijk de plank mis. Is de werkhouding wel goed?  Zittend werken moet langzamerhand dynamisch worden. Zitten is het nieuwe roken:  het is puur slecht voor je gezondheid. Mensen moeten natuurlijk ook zelf verantwoordelijkheid nemen voor hun gezondheid. We verwijzen iemand wel naar de huisarts als we dat nodig vinden. Daar zijn Nederlandse fysiotherapeuten goed in opgeleid, we gaan echt niet zelf dokteren."

 

Fysiotherapie voordelig verzekerd

"Als je een aanvullende verzekering hebt, ben je verzekerd voor fysiotherapie. Voor mensen met problemen met hun bewegingsapparaat raad ik dat aan, de kosten heb je er zo uit. Wij hebben contracten met alle verzekeraars.  Je hoeft echt niet de duurste aanvullende verzekering te nemen. De goedkoopste verzekering heb je er na drie behandelingen al uit. Anderzijds  heb ik ook gereduceerde tarieven voor werknemers van RIVU-bedrijven die niet aanvullend verzekerd zijn.  En verder kan ik  veel extra huiswerkoefeningen meegeven. Zo denk ik ook mee qua kostenbesparing. Mocht je niet weten of therapie zinvol zou zijn, dan is een gratis oriëntatiegesprek altijd mogelijk."

 

Lid RIVU sinds:  2015

Ondernemer sinds: 2002

Passie ondernemen: Van origine geen ondernemer maar in de loop der jaren wel geworden. Leuk als een plan uitkomt zoals je het voor ogen had.

Waarom hier?  Samen met Fitland verhuisd van het Heineken terrein naar de Hedikhuizerweg. We zitten niet in de wijk maar wel tussen veel werknemers van bedrijven die snel tussendoor naar de fysiotherapeut kunnen gaan.

Uitdaging: FyisoSupport als welkome aanwinst voor de RIVU!

Leukste RIVU-activiteit: Maritiem leek me leuk maar helaas kon ik er niet bij zijn. Verder heb ik nog maar 1 gezellige open dag mee gemaakt.

Aanrader? Je moet regelmatig je gezicht laten zien. Je wordt er altijd wijzer van en er zitten genoeg leuke activiteiten bij.

 

Hedikhuizerweg 15
5222 BC 's-Hertogenbosch
T: 0485-470166 (hoofdkantoor in Mill)
E: info [at] fsfitland.com
W: www.fysiosupport.com
Aantal werknemers: 2 (locatie ’s-Hertogenbosch)

22-02-2017

Het 30-jarig RIVU Jubileum werd op 15 december 2016 groots gevierd bij het Koning Willem I College.

Een foto-...

16-01-2016

30 jaar   360 maanden  |  1.560 weken  |  10.920 dagen

 ...

06-01-2017

“Chronische rugklachten horen tot de grootste kostenposten qua uitval op het werk.”

 

"Als fysiotherapeuten...

27-05-2015

"Onze ex-lease systemen geven tot wel 70% inkoopvoordeel."

 

“Sander en Sander, van onze voornamen komt de...

31-03-2015

"Groene vingers hadden wij al."

 

Mart van den Bersselaar en Gordon van Ooijen van...

24-01-2015

“Hier voel ik me op mijn plek”

 

Wilma van den Oetelaar, Van...