Nieuws

Uitnodiging Duurzame Bossche Challenge 10 oktober 2019

maandag 30 september 2019

De Duurzame Bossche Challenge: Samen bouwen aan een duurzamer Den Bosch

 

Op 10-10, de dag van de duurzaamheid, organiseren Avans en gemeente ’s-Hertogenbosch een evenement voor partners, collega’s, inwoners, studenten en scholieren die willen bijdragen aan een inclusieve, veilige, veerkrachtige, duurzame en gelukkige stad.

 

Deze dag ga je, aan de hand van challenges, met elkaar zoeken naar oplossingen op actuele vraagstukken die leven in de stad. Hoe houden we de stad samen veerkrachtig? Hoe houden we onze stad veilig? Hoe zorgen we voor sociale cohesie? En hoe verduurzamen we de stad? Kom meedoen en vergroot je impact door met anderen samen te werken. We doen dit aan de hand van dé universele agenda van de toekomst, de Sustainable Development Goals. En met een werkvorm die samen door de gemeente ‘s-Hertogenbosch en Avans ontwikkeld is op basis van onder andere The Natural Step. De meest veelbelovende uitkomst van de challenge krijgt de kans om hun oplossing op het Creative World Forum in Eindhoven op 23 oktober aan te scherpen.

 

Het programma op donderdag 10 oktober start om 11.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Wij starten om 11.00 uur in Avans aan de Onderwijsboulevard 215. Om 15.00 uur ronden we af en als kers op de taart verplaatsen we, met elektrisch vervoer, naar de W2 om te genieten van de Masterclass Geluk van Guido Wijers. Deze Masterclass is exclusief voor jullie als deelnemers van de Bossche Duurzame Challenge en voor de bezoekers van Bouw Circulair. Om 16.30 uur eindigen we met een gezamenlijk borrel met alle partners die deel nemen op de dag van de duurzaamheid in de W2.

 

Doe je ook mee? Meld je dan zo snel mogelijk aan via deze link.

 

Met hartelijke groet,

Gemeente ’s-Hertogenbosch & Avans Hogeschool­

 

 

“Schulden zijn een fors probleem en best lastig om te bespreken”

...

De Duurzame Bossche Challenge: Samen bouwen aan een duurzamer Den Bosch

 

Op 10-...

Werkgevers, opleiders en beleidsmakers samen aan de slag. 

3 oktober 2019 vanaf 14.30 uur, Provinciehuis in ’s-...

Bij JADS –in het voormalige klooster Mariënburg in ‘s-Hertogenbosch– geeft Dr. D.A. Kolkman (Daan) ons...

Het asfalt op de Rietveldenweg, tussen de Ruwekampweg en de Zandzuigerstraat, is aan vervanging toe. Van 23 tot en met 27...

Want de Bossche groothandel in verpakkingsmaterialen, gevestigd aan de Beverspijken gaat verhuizen. ‘We gaan maar een...