Nieuws

DUURZAAM EN VOORDELIG ONDERNEMEN: WORD MEDE-EIGENAAR VAN DE BOSSCHE WINDMOLEN WEST

donderdag 25 januari 2018

Als ondernemer met een kleinverbruik aansluiting (maximaal 3 x 80 A) uit de omgeving van het nieuwe Windpark De Rietvelden in ’s-Hertogenbosch kun je deelnemen aan de Bossche Windmolen West. Zo ook de leden van RIVU. Je bespaart tot zo’n 40% op je bedrijfsstroomrekening én werkt samen met andere ondernemers, verenigingen en burgers aan een schone, duurzame toekomst voor de stad. 

HOE HET WERKT

Coöperatie BWW splitst de Bossche Windmolen West in tienduizenden stukjes: de Bossche Windmolen Delen (BWD’s). Als koper van een BWD word je mede-eigenaar van de Bossche Windmolen West. Jouw onderneming ontvangt jaarlijks een deel van de groene, lokaal opgewekte stroom, die deze windturbine opwekt. Afhankelijk van de hoeveelheid wind ontvang je per BWD ongeveer 250 kWh per jaar, gewoon via je huidige aansluiting. En dit zolang de windmolen draait: gegarandeerd 20 jaar. De terugverdientijd is naar verwachting: zo’n 6 à 7 jaar. Wij maken daarbij gebruik van de regeling Verlaagd Tarief Collectieve Opwek, waarmee deelnemers een korting krijgen op hun energiebelasting.

 

SAMEN VOORDELIGE & SCHONE ENERGIE OPWEKKEN

Ondernemers, maar ook huishoudens en verenigingen in de postcodegebieden 5211, 5212, 5221, 5222, 5223, 5224 en 5231 kunnen lid worden van Coöperatie BWW. Doordat veel burgers en bedrijven samen hun eigen groene energie lokaal produceren, blijft de opbrengst in de eigen omgeving. Wat je niet uitgeeft aan (te) dure energie, kun je besteden aan andere dingen in de lokale economie.

 

ONLINE INSCHRIJVEN

Via www.bosschewindmolenwest.nl word je lid van de coöperatieve vereniging Bossche Windmolen West. Geef aan dat je zakelijk deelneemt en vul je gegevens in op het online inschrijfformulier. Je betaalt eenmalig €16,- inschrijfgeld. Op het online formulier geef je aan hoeveel BWD’s je bedrijf wilt kopen. Dat kan tot maximaal het eigen elektriciteitsverbruik van jouw onderneming. Let op: tot een maximum van 10.000 kWh kan je aanspraak maken op de belastingkorting. Het is zaak niet meer dan 40 BWD’s te kopen, zodat je maximaal van de belastingkorting kan profiteren.

 

Vervolgens onderteken je het formulier digitaal. Hiermee geef je Coöperatie BWW toestemming om per BWD € 190,- af te schrijven van de bankrekening van je bedrijf. Dit gebeurt een half jaar voor de coöperatieve windmolen wordt opgeleverd (naar verwachting medio 2019). Verder betaal je jaarlijks vanaf de oplevering alleen nog een onderhoudsbijdrage van €9,50 per BWD. Meer informatie over BWD’s en een voorbeeldberekening hoe je zo’n 40% bespaart, vind je op onze website.

 

HEB JE NOG VRAGEN?

Mail ons via info [at] bosschewindmolenwest.nl of bel/app ons via 06-20859347. Wij bespreken met je graag de mogelijkheden voor jouw bedrijf. 

Deze subsidieregeling “Voorbereiding van Energiemaatregelen” is bedoeld om eigenaar-bewoners, Verenigingen van Eigenaren...

Uitnodiging Expertsessie ‘stimuleren logistieke initiatieven op de A2 Deil – ’s-Hertogenbosch - Vught’...

Week van de veiligheid

Week 41 staat jaarlijks in het teken van veiligheid. Want, met het...

In opdracht van Rijkswaterstaat voert aannemer Heijmans in oktober werkzaamheden uit op de A59, tussen knooppunt Empel en...

Yes! Stichting SUB40DB is een feit, een kick-ass platform voor en door jonge ondernemers en leidinggevenden tot...

Vergrijzing, ontgroening, robotisering en flexibilisering maken dat de arbeidsmarkt snel verandert. Het werk verandert en...