Nieuws

BEC Seminar Duurzaam Vastgoed

woensdag 5 juni 2019

De Bossche Energiecoalitie (BEC) nodigt u uit voor het seminar "Duurzaam Vastgoed", dat op 27 juni van 15.30 - 17.00 uur plaatsvindt bij KEK BV, Graaf van Solmsweg 111 te 's-Hertogenbosch.

 

Duurzaam vastgoed: Label C omdat het moet of energieneutraal omdat het kan.

 

 

Aan welke energiewetgeving moet uw gebouw voldoen? En wat kunt u verwachten in de toekomst? En als u nu maatregelen gaat nemen, wat is dan een slimme en duurzame keuze voor de lange termijn? Word niet ingehaald door de strenger wordende regelgeving, en zorg dat uw gebouw toekomstbestendig is. Kom naar het BEC-seminar over duurzaam vastgoed.
 
Verplichte energiemaatregelen – nu en in de toekomst
De informatieplicht, het Activiteitenbesluit, EED, verplicht energielabel C voor kantoren, BENG voor nieuwbouw. Janneke van Bakel van gemeente ‘s-Hertogenbosch licht toe welke energiemaatregelen verplicht zijn voor welk bedrijf welke nieuwe verplichtingen u in de (nabije) toekomst kunt verwachten
 
De (on)zin van energielabels
Vanaf 2023 moeten alle kantoren minimaal energielabel-C hebben. En naar verwachting in 2030 energielabel-A. Laur Vissers, BEC projectaanjager, legt uit hoe uw energielabel tot stand komt, en wat dit zegt over het energieverbruik of comfort in uw gebouw. En hij laat zien in welke mate maatregelen zoals LED, zonnepanelen, isolatie en een warmtepomp uw energielabel beïnvloeden.

Praktijkvoorbeeld: KEK BV
De bijeenkomst vindt plaats bij KEK BV. Dit interieurbouwbedrijf betrok vorig jaar een pand Graaf van Solmsweg en verbeterde de energieprestatie en het binnenklimaat. Eric Kuiper, directeur van KEK BV, vertelt hoe KEK het gebouw heeft verbeterd, en waarom zij dat hebben gedaan.
 
Toekomstbestendig vastgoed
Als je gaat investeren in je kantoorgebouw, is het belangrijk om vooruit te kijken. Het vastgoed van de toekomst is energieneutraal, circulair, flexibel en gezond. Maar is dit ook betaalbaar? Woud Jansen van Alba Concepts vertelt wat u kunt doen om uw kantoor toekomstbestendig te maken, en waarom dit op de lange termijn een betaalbare keuze is.

Praktische informatie
De bijeenkomst vindt plaats op 27 juni van 15.30 tot 17.30 . De locatie is KEK BV, Graaf van Somsweg 111 in ’s-Hertogenbosch. U kunt zich aanmelden via www.bosscheenergiecoalitie.nl.

 

 

Op maandag 25 mei start de Gemeente met de aanleg van een rotonde op de kruising van De Haverlij en De Beverspijken. De...

 

Beste collega RIVU-ondernemers,

 

Het zijn bizarre tijden. De afgekondigde maatregelen om het...

Veilig Verkeer Nederland biedt werkgevers diverse cursussen voor hun werknemers zodat deze veilig door het verkeer kunnen...

De veiligheid binnen uw bedrijf is een eigen verantwoordelijkheid. Hierover is tijdens de RI VU Netwerkborrel op 21...

LEER VAN COLLEGA-ONDERNEMERS! Duurzaam inzetbare medewerkers zijn essentieel voor jouw...

's-Hertogenbosch in 2030: HEEL VEEL KANSEN. Ondernemers zien heel veel kansen voor de stad ’s-...