Agenda

Workshop "Wat te doen bij een faillissement"

donderdag 20 september 2018

 

Kennissessie |  Masterclass  ’Wat te doen bij een faillissement’

Tijdens deze Masterclass geven Paulien Mars en Ward Welage, beiden advocaten bij  van Van Ewijk Advocaten Mediators,  u een inkijkje in de wereld van insolventie.

Daarnaast zal RIVU-Lid René Holweg (directeur Logistiek Centrum ’s-Hertogenbosch) zijn praktijkervaringen delen en vertellen hoe hij het faillissement van zijn bedrijf Holweg Transport heeft beleefd.

Uiteraard is er tijdens deze masterclass volop gelegenheid tot het stellen van vragen en het voeren van discussie.

 

Wanneer

Donderdag 20 september 2018

 

Waar

Golfclub BurgGolf Haverleij, Leunweg 40 te ‘s-Hertogenbosch

 

Programma

15.30 – 16.00 uur: Ontvangst met koffie/thee in de Arnold Palmer Room

16.00 – 18.00 uur: Masterclass ‘Wat te doen bij een faillissement'

18.00 – 19.00 uur: Netwerkborrel

 

ONDERWERPEN

 

‘Help! Mijn klant gaat failliet’

Wanneer je klant of leverancier failliet gaat, kan dit voor de onderneming verstrekkende en soms zelfs rampzalige gevolgen hebben. Als een klant failliet gaat, weten veel ondernemers niet precies wat ze moeten doen. Vaak wordt de onbetaalde rekening alleen maar bij de curator ingediend en wacht men lijdzaam af wat er verder gebeurt. Maar vaak heeft de crediteur meer middelen tot zijn beschikking. Paulien Mars (Advocaat) legt u tijdens deze masterclass uit welke middelen de crediteur nog meer tot zijn beschikking heeft. Zo zal zij een korte inleiding geven over de belangrijkste (proces)regels rondom faillissementen. Ook zal zij ingaan op de faillissementsaanvraag als effectief pressiemiddel bij incasso’s.

 

‘Help! Ik dreig failliet te gaan’

Omzetcijfers kunnen fluctueren. Veel ondernemers zien pieken en dalen in de historische omzetcijfers van hun bedrijf. Even door de zure appel heen bijten, in afwachting van betere tijden? Maar wat als die betere tijden uitblijven? Door geldgebrek stapelen de problemen zich op en belandt men uiteindelijk in een neerwaartse spiraal, met een dreigend faillissement tot gevolg. Maar wat gebeurt er als u het zelf niet dreigt te redden? Wanneer komt u in de gevarenzone?

Ward Welage is naast advocaat ook curator in het arrondissement Oost-Brabant. Hij vertelt u over zijn ervaringen als curator en geeft tips wat u in de voorfase en tijdens een faillissement kunt doen om deze ingrijpende aangelegenheid zo goed mogelijk door te komen.

 

‘Help! Ik ben failliet’

Het is de nachtmerrie voor elke ondernemer: failliet gaan. Wanneer vraag je een faillissement aan, wat gebeurt er precies als je failliet gaat ? Failliet gaan wordt vaak als negatief ervaren. Wat al dan niet in jaren van noeste arbeid is opgebouwd, valt in duigen uiteen. Maar failliet gaan biedt ook kansen. Kansen op een succesvolle doorstart, zonder ballast uit het verleden.

René Holweg is ervaringsdeskundige. Hij heeft een faillissement meegemaakt en daarna een doorstart gemaakt. Tijdens deze masterclass vertelt hij hoe hij het faillissement heeft ervaren en een nieuwe start heeft gemaakt.

 

Aanmelden?

Aanmelden voor deze RIVU Masterclass kan door voor 1 september een email te sturen naar info@rivu.nl.

Agenda
24 oktober 2018
22 november 2018
13 december 2018