Agenda

RIVU ALV + boekpresentatie MEERWIJK

donderdag 28 maart 2019

Graag nodigen wij je uit voor een bijzondere RIVU-bijeenkomst, waarbij de Algemene Ledenvergadering wordt gecombineerd met een bezoek aan Kasteel Meerwijk én RIVU de primeur heeft om het boek “MEERWIJK Buitenleven aan de Dieskant” te presenteren.

 

WANNEER

Op donderdag 28 maart 2019 van 16.00 – 19.00 uur (Ontvangst is vanaf 15.30 uur)

 

WAAR

Kasteel Meerwijk, Gemaalweg 21 te ‘s-Hertogenbosch.

 

PROGRAMMA

 

15:30 uur:   Ontvangst met koffie/thee/fris

 

16.00 uur:   Algemene Ledenvergadering: Voor de agenda en bijbehorende stukken verwijzen wij je naar de bijlage. Bij agendapunt 4.5 (milieu) volgt een kennismaking met de Bossche Energiecoalitie (BEC). BEC biedt ondersteuning bij de energietransitie van het bedrijventerrein. Een kans om jouw bedrijf en het bedrijventerrein energie-neutraler te maken en daarmee toekomstbestendiger. Tijdens de Algemene Ledenvergadering zal Laur Visser (projectontwikkelaar BEC) ons meer vertellen over de gebiedsgerichte aanpak verduurzaming bedrijfsterreinen. Daarna zal op een interactieve wijze gekeken worden welke kansen er voor RIVU zijn die kunnen bijdragen aan de energietransitie van ons bedrijventerrein. Meer informatie over BEC treft u aan in de bijlage.

 

17.00 uur:   Het verleden en heden van Kasteel Meerwijk

Presentatie boek “MEERWIJK Buitenleven aan de Dieskant” door Rob Gruben (auteur)

In samenwerking met Angrisa Heemkundekring Engelen verschijnt binnenkort een boek over het interessante verleden van buitenplaats Meerwijk. Na het midden van de 18e eeuw verrees aan de Dieskant, tegenover het dorp Engelen, de buitenplaats “Meerwijk”.  Tot 1856 was deze buitenplaats  in het bezit van de adellijke familie Thije Hannes. Later werd de adellijke buitenplaats gesloopt en vervangen door een landhuis en werden er in utilitaire functies ondergebracht, waaronder en scheepswerfje en orgelfabriek. In 1921 werd het gebouw omgevormd tot woonhuis. Maar het meest bekend is Kasteeltje Meerwijk in de jaren 70 en 80 van de twintigste eeuw als de meest exclusieve sexclub van ons land. Tijdens zijn presentatie neemt Rob Gruben ons in een vogelvlucht mee in de geschiedenis van “Kasteeltje Meerwijk” en zijn bijzondere bewoners.

Presentatie KASTEEL MEERWIJK anno 2019 door Timo Bosma (huidige eigenaar)

In 2006 werd Kasteel Meerwijk verkocht aan de familie Bosma met als bestemming woonhuis/kantoor. Met de koop kwam er een einde aan de kleurrijke en erotische historie van het kasteeltje. Inmiddels hebben diverse renovaties plaatsgevonden en is Kasteel Meerwijk omgetoverd tot een bijzondere en unieke locatie voor events (www.kasteelmeerwijk.nl).  Sinds eind 2017 is Kasteel Meerwijk een officiële trouwlocatie van de Gemeente ’s-Hertogenbosch. Sinds kort staan de deuren van Kasteel Meerwijk ook open voor zakelijke events. Kasteelheer Timo Bosma geeft u graag een kijkje in Kasteel Meerwijk van nu.

 

17:30 uur    Netwerkborrel

 

19:00 uur    Afsluiting

 

Aanmelden

Je kunt je voor deze bijeenkomst aanmelden door een email te sturen naar info [at] rivu.nl.

Agenda
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.